Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Kurs i akutt, klinisk observasjonskompetanse

Grunnleggende ferdigheter. 18 timer med undervisning.

Det handler om tidlig oppdagelse og rask respons ved forverret somatisk tilstand hos mennesker. Som en følge av samhandlingsreformen blir stadig flere behandlet og fulgt opp i kommunehelsetjenesten. På grunn av kort liggetid i sykehus, sykere pasienter, flere eldre med sammensatte lidelser stilles det nå større krav enn tidligere til helsepersonell sin helsefaglige kompetanse i kommunene. Derfor er det viktig at ansatte i kommunehelsetjenesten får nok kunnskap og trening i å oppdage endringer i helsetilstand på et tidlig tidspunkt. Virksomheter bør sikre at ansatte med pasientkontakt har ferdigheter og kompetanse i å observere, gjenkjenne og vurdere tidlige tegn til sykdomsforverring.

Les denne historien fra VG. Åpnes i nytt vindu

Målgruppe: Fagutdannet helsepersonell i helse- og omsorgstjenesten, men involverer også ledere, legetjenester og andre samarbeidspartnere.

Opptakskrav: Fagbrev som helsearbeider. Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 eller høyere.

Faginnhold: Observasjon og vurdering av respirasjon, sirkulasjon, kroppstemperatur, bevissthet, kognitive og mentale funksjoner, allmenntilstand og sviktende helse. Falltendens hos eldre, forebyggende tiltak og observasjoner etter fall. Sykdomslære, symptomer og tiltak. ABCDE — Observasjon og tiltak når det haster. Fullstendig oversikt over faginnholdet blir tilsendt i god tid før oppstart kurs.

Gjennomføring: Digital undervisning som gjennomføres i sin helhet MED lærer til stede. Om ønskelig kan det være fysisk-ta kontakt. I tillegg undervisningsvideoer.

Totalt 18 timer, 3 dager a 6 timer. Undervisningen er i tidsrommet 0900 – 1500. Det gjøres opptak av den digitale undervisningen, og dette vil være tilgjengelig for deltakerne.

Lærere: Lærere har minimum en bachelor i bunn. Videreutdanninger innenfor mange fagfelt. Mange års erfaring innenfor forelesninger og undervisning, både på nett og i klasserom. Alle lærerne har lang og bred arbeidserfaring innenfor helsesektoren, og alle har deltatt i utviklingen av flere kurs og studier innenfor fagfeltet.

NEWS og ISBAR: NEWS er et skåringssystem for målinger av livsviktige funksjoner hos syke personer. ISBAR er en kommunikasjonsform som skal gi deg økt bevissthet om egen, strukturert kommunikasjon og kompetanse, slik at du får en raskere oversikt over pasientsituasjoner. Begge elementene blir del i kurset.

Pris: kroner 6 990,- pr. deltaker. Er det en arbeidsplass eller kommune som vil ha dette for sine egne, ta kontakt for pristilbud.
Finansiering enkeltpersoner. 50% av kursavgift (kroner 3 495,-) betales ved skriftlig bekreftelse på plass til kurset. Resterende 50% (kroner 3 495,-) betales ved oppstart kurs.

Finansiering bedrift/kommune. Etter avtale

Datoer og sted: 

  • Digitale samlinger vil være 9-10/12 og 16/12.2024

 

Kursbevis etter endt kurs.

Informasjon

Oppstartsdato: 9-10/12 og 16/12/24
Klokkeslett: 0900-1500
Arrangør: Campus Nord AS Kontaktperson:
Sted: Digitalt
50 50 Pris: 6 990,- pr deltaker

Påmelding

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå